Veel gestelde vragen aan Duo – Trio The Band!

Is er nog iets niet helemaal duidelijk, neem dan contact met ons op.

Ik wil jullie graag eerst ‘live' zien voordat ik jullie boek. Hoe gaat dat in zijn werk?

Ja, dat is zeker mogelijk. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. We kunnen u dan vertellen waar het mogelijk is om te komen kijken. Ook kunt u in onze  agenda kijken voor een openbaar optreden bij u in de buurt. Let op, in de agenda staan enkel de openbare optredens vermeld, besloten feesten worden hier niet vermeld.

Ik wil jullie graag boeken, moet ik nog ergens rekening mee houden?

Er zijn een aantal zaken zeer belangrijk als u ons wilt boeken. Deze zaken hebben vooral betrekking op de locatie waar u uw feest viert. Wij adviseren u om bij de locatie waar u uw feest viert eerst een en ander na te vragen over de stroomvoorziening en de podium afmetingen. Een podium of een open ruimte op de grond van ongeveer 4 meter breed en 2,5 tot 3 meter diep  is voor ons ideaal. Boekt u ons als ‘trio’ dan hebben wij een podium van +/- 4,5 x 2,5 tot 2,5 meter diep nodig. Is er minder ruimte, dan zullen we ons zoveel mogelijk proberen aan te passen, bespreek dit wel vooraf met ons! Let wel: een ruimte van bijvoorbeeld 2 bij 2 meter is echt te weinig. Wij hebben voldoende aan 2 vrije groepen van 220Volt of krachtstroom(16A of 32A) bij het podium. Bekijk ook ons fotoboek om een indruk te krijgen van onze opstelling.

Hoelang spelen jullie gemiddeld?

Wij spelen gemiddeld sets van ongeveer 45-50 minuten met daarna een korte pauze. Ook komt het regelmatig voor als het lekker druk is op de vloer dat we gewoon doorspelen. Dit is vaker op het einde van de avond, zodat het feest niet ‘inzakt’. 

Wat gebeurt er tijdens jullie pauze? Moeten wij dan zelf voor muziek zorgen?

Wij maken gebruik van een Spotify met een aantal playlists, dus ook in de pauzes kunt u uw favoriete muziek horen op een door u gewenst volume. Wilt u bepaalde muziek horen? Zet het op een USB stick in een playlist en wij draaien het in de pauzes af.

Wij willen een speciale openingsdans die niet in jullie repertoirelijst staat. Is dit mogelijk?

Als u speciale verzoekjes heeft, dan horen wij dat graag tijdig voor het optreden. Mocht het mogelijk zijn voor ons om het nummer te spelen dan zullen we het zeker instuderen.

Wie speelt wat bij The Band?

Ferdie speelt gitaar, basgitaar, trompet en toetsen partijen, en natuurlijk laat hij u genieten van zijn zangstem.
Henry verzorgt het piano en toetsenwerk en zingt daarbij ook. We nemen beide de solozang voor onze rekening en daarnaast ook beide het koorwerk. U luistert dus niet de gehele avond naar een en dezelfde stem. Als u ons al trio boekt nemen wij onze zangeres mee, en beschikken wij over 3 leadvocals.

Wij zoeken ‘live' muziek voor een diner dansant. Zijn jullie hier geschikt voor?

Wij zijn een echt allround duo / trio dat overal inzetbaar is, dus ook op een diner dansant. Maar voor een grote feesttent kunt u ons ook gewoon boeken. Wij gaan geen enkel evenement uit de weg, en geven 100% FEEST garantie.

Hoe zit het precies met de betaling van jullie optreden als we jullie boeken?

Tijdens privé-feesten, zoals bijvoorbeeld bruiloften, wordt meestal afgesproken om op de avond zelf te betalen, dit mag ook vooraf per bank betaald worden, dit is allemaal vooraf bespreekbaar en kunt u aangeven op het boekingsformulier. “Openbare” optredens of personeelsfeesten moeten vooraf betaald worden. U ontvangt dan één week voor het optreden een factuur, die u per bank dient te betalen. Wij beschikken allemaal over een zelfstandigheidsverklaring en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Kunnen wij The Band boeken bij een boekingskantoor?

Wij werken met een aantal boekingskantoren samen waar wij ook te boeken zijn, staat het boekingskantoor waar u ons wilt boeken hieronder er niet bij, neem dan contact met ons op. Wij werken enkel met onderstaande boekingskantoren samen.
Viking Entertainment – Toporkesten.nl  – Buro voor Muziek – Lukassen Produkties – Jalex Entertainment – LB Entertainment – Geels Evenementen – Eventonizer Entertainment – Ikzoekeenorkest.nl – Bandzoeker.nl – Diamonds Entertainment- FON Events – BME Bookings.

Kunnen wij een optreden van The Band annuleren?

Het optreden kan alleen worden geannuleerd als er sprake is van overmacht (ziekte, overlijden e.d.), dit dient ook schriftelijk te worden bevestigd. Mocht er geen sprake zijn van overmacht dan worden er kosten in rekening gebracht vanwege het vrijhouden van de afgesproken datum.
Mocht de relatie (bruiloften) vanwege omstandigheden beëindigen, zijn wij genoodzaakt om minimaal 50% van het gage in rekening te brengen vanwege het vrijhouden van de afgesproken datum, dit hoort tijdig doorgegeven te worden aan The Band! Bij afzegging binnen 6 weken voor het optreden brengen wij 75% van het gage in rekening. Bij afzegging binnen 4 weken voor het optreden brengen wij 85% van het gage in rekening. Wij laten de reiskosten/tijd van 15% van het gage hierbij vervallen. Bij afzegging binnen 2 weken voor het optreden brengen wij 100% van ons gage in rekening. Bij elke annulering waarbij sprake is van overmacht en het feest of evenement wordt verzet naar een andere datum of ander tijdstip blijft de overeenkomst tussen opdrachtgever en The Band van kracht.
In eerste instantie dient bij een annulering gezamenlijk gezocht te worden naar een alternatieve datum. Als beide partijen niet tot een alternatieve datum kunnen komen zullen de kosten van The band moeten worden vergoed. Deze zijn 25% van de afgesproken gage.


Onze locatie is niet op de begane grond, kunnen jullie dan toch optreden?

Als er een lift aanwezig is dan levert het vaak geen problemen op, dit is afhankelijk van de grote van de lift. Is er enkel alleen een trap dan wordt het vrij lastig, onze spullen kunnen helaas niet per trap vervoerd worden, dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Twijfels, gewoon even contact met ons opnemen, wij denken graag met u mee!

Kunnen wij tijdens een voordrachtje gebruik maken van jullie apparatuur?

Wij hebben één draadloze microfoon beschikbaar voor voordrachten, eventuele muziek moet worden aangeleverd op een USB stick. Muziek van bijvoorbeeld een laptop kan worden doorgeschakeld op onze geluidsinstallatie. Zijn er andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Waar is onze prijs op gebaseerd?
The Band boeken, the band bruiloft, wat kost een coverband?